Instruktör Sara

Sara heter jag. Dotter till Monica & Daniel och har hjälpt till på hundskolan sedan 2012.
Jag håller valpkurser, fortsättning 1 och miljö & lydnad.

Jag är en stor djurvän som även arbetar med mitt eget företag DjurTur där jag passar och rastar hundar. Jag har tack var det blivit lite av en antidragexpert ;). 

Jag läste media på gymnasiet men skulle nog valt något djurrelaterat då jag verkligen älskar att arbeta med hundar och andra djur.

Förutom hundar är mitt stora intresse smink, som jag håller på med på hobbynivå.


Hur jag kom att arbeta med hundar var kanske inte direkt någon slump då hela familjen är insatt i hundvärlden. Utbildningen har jag fått via Bonizas Hundskola och under alla familjemiddagar sedan hundskolan startade 2004. Jag har även tack vare DjurTur fått en hel del erfarenhet av problemhundar, då dessa oftast inte kan vara på hunddagis och då blir jag anlitad.

 

Mina utbildningar:

  • Instruktörsutbildning via Monica Ottosson enligt IMMI:s normer. 2012-2013.
  • Klickerinstruktörsutbildning via Monica Ottosson. 2013.

 

Jag brinner verkligen för att klura ut hur hundar fungerar, varför dom gör som dom gör och hur jag kan hjälpa dom. Jag är också väldigt intresserad av hur hunden fungerar inuti. Kan de vara så att vi ofta har problem med våra hundar för att de har någon sjukdom? Kanske något så enkelt som en öroninflammation? Har man ont jämt blir man ju stressad och vi alla som kan något om hundar vet att en stressad hund är mycket svårare att ha att göra med. Jag går därför på så många föreläsningar som jag hinner med via olika djursjukhus för att lära mig mer om hundens åkommor. Jag suger åt mig informationen som en svamp och är därför väldigt kunnig inom detta område. Tack vare detta har jag kunnat hjälpa många hundägare med deras hundproblem.

Jag är väl lite av Bonizas hundsjukdomslexikon ;P.

 

Vilka är mina hundar då?
Ja jag har faktiskt ingen egen hund. DjurTur håller mig dock upptagen med hundar ändå. Eftersom denna lägenhetstvåa alltid är full med hundar vars ägare är på semester mm.
När jag i framtiden skaffar en hund vill jag har en Whippet.

 

Några frågor:

 

Hur är min syn på hundträning?

Hunden är min samarbetspartner. Med ömsesidig respekt och kärlek ska vi tillsammans uppnå det resultat jag är ute efter. Jag förstår att hundar alltid har en anledning till sitt beteende. Varför? ställer jag mig ofta frågan när jag tränar hund. Försöker hitta lösningen med hjälp av att ändra en viss situation eller helt enkelt plocka bort situationen och se hur hunden beter sig annorlunda. Jag tänker alltid förebyggande när det gäller hundträning. Mycket svårare att plocka bort ett beteende än att se till att det inte uppkommer alls. Om jag vet att det finns en risk att min hund kommer få ett oönskat beteende i framtiden, då ser jag till att tala om för den att den är duktig när den inte utför det. Jag väntar alltså inte på att den ska börja med det oönskade beteendet, jag förebygger det. Jag skulle aldrig ta tag hårt i min hund och jag skulle heller aldrig skälla på den när den inte förstår vad den gjort fel. Jag älskar att berömma, berömma, berömma och tala om för hunden (efter att vi lärt in ett kommando) vad den ska göra än att bara "rycka i kopplet" när den är "olydig".
Mitt motto är : Lär först - utför sen!

 

Vilken del av hundträningen tycker jag är roligast?

valpträning och problemlösning. Är ganska såld på teoridelen också ;)

 

Var känner jag mig mest kunnig inom hundträning?

Hundpromenader, problemlösning och att hitta på nya övningar som hjälper hunden och ägaren i vardagen. Hur hunden tänker och dess olika sjukdomar.

 

Specialhundintressen?

Hundpromenader och problemlösning. Vardagsträning. Informera hundägare om diverse grejer som är viktigt att kunna om hundar.

 

Övrigt om mig:

Jag är för övrigt en glad, social tjej med ett stort tålamod.

Har en förmåga att hålla lugnet när jag tränar hund vilket jag anser är väldigt viktigt. Drömmer om en framtid där jag får hålla på med smink och hundar. Flytta till ett hus med stor trädgård, jätte stor trädgård så att jag kan starta ett hunddagis. Bor just nu i en tvåa i centrala Eslöv med mina två katter.

Min lillasyster bor långt upp i Sverige och min lillebror hos mina föräldrar, så jag är alltså äldst i syskonskaran. Förutom kunskapen om hundar är jag rätt kunnig inom området katter också, vilket ibland inom hundträning kan komma väl till pass;).

Jag önskar jag kunde allt om hundar, men varje dag lär jag mig något nytt vilket gör att detta jobb ALDRIG blir tråkigt.

Hoppas jag kan lära er kursdeltagare massor med nyttig information för jag har så mycket att ge er!