Instruktör Monica

Monica heter jag. Grundare och ägare för Bonizas Hundskola.

Är utbildad IMMI instruktör (numera Sveriges Hundföretagare) med ett stort hundintresse. Jag har även utbildat mig till rallylydnadsinstruktör för alla klasser och gått på diverse olika hundrelaterade kurser och föreläsningar.

Driver en egen kennel vid sidan om hundskolan där jag har schapendoesuppfödning - Lightschapskennel.
Läs gärna bloggen - Schappelivet

 

Förutom mitt arbete med hundskolan och kenneln har jag tidigare arbetat som hundlärare på Realgymnasiet i Malmö. 

Tryck på bilden för att läsa mer om Monica och hennes uppfödning mm på hennes blogg.
Tryck på bilden för att läsa mer om Monica och hennes uppfödning mm på hennes blogg.

Mina utbildningar:

 • Instruktörsutbildning, 1 år, via IMMI. 2003-2004
 • Klickerinstruktörsutbildning. 2004
 • Etologiutbildning, 1 år, Lars Fält/Hundcampus. 2006-2007.
 • Rallylydnadsinstruktör
 • Rallylydnadsdomare
 • Div. kortkurser inom hund.
 • "Klicka varandra", SBK 2016
 • Shaping med hund SBK 2016
 • Do as I do, SBK 2016 + 2017

Jag har en stor härlig familj.

En kramgo man som även han hjälper till här på hundskolan. Dessutom har jag två döttrar som flyttat hemifrån och en son som bor hemma. Hela familjen är hundintresserade så vid våra familjemiddagar är det mycket hundprat där vi tar lärdom av varandras erfarenheter som vi fått under veckorna.

Ja det kanske inte var så stor familj tänker ni. Men jag räknar ju självklart alla älskade djur som bor i denna familj också.

Och djur har vi gott om. Två katter och 5 hundar i hemmet. Övriga är också våra men de bor hos fodervärd (Freia och Daiki).

 

Vilka är mina hundar då?

 • Heidieh – Schapendoes, 7 år.
 • Frigg – Schapendoes, 4  år
 • Klinga – Schapendoes 4 år
 • Stella – Schapendoes 2,5 år.
 • Daiki - Schapendoes 1 år.

Några frågor:

 

Hur är min syn på hundträning?

Man är lärare för sin hund. Gör hunden fel (hunden gör aldrig fel i hundens värld) får JAG sätta mig ner på en stubbe och fundera hur jag ska få hunden att förstå vad det är jag vill att den ska göra. Metoden jag använder är den metoden som krävs för tillfället. Dock är det totalt förbjudet för mig att göra sk alfarullningar, dra hunden i örat, rycka i koppel mm. Är jag snäll mot hunden är den snäll mot mig och alla andra. När jag vill lära hunden något är det klickerträning som gäller och tränar jag med mina egna hundar är det dessutom shaping för hela slanten.

 

Vilken del av hundträningen tycker jag är roligast?

Valpträning samt shaping där hunden får tänka själv.

 

Var känner jag mig mest kunnig inom hundträning?

Måste nog säga det mesta här faktiskt.

 

Specialhundintressen?

Hundens nos, klickerträning och shaping.

 

Övrigt om mig:
Jag är en glad tant som älskar allt som har med hundar att göra. Jag är inte rädd för ny information och fakta om hundar. Då detta är ett ämne det hela tiden forskas kring tycker jag det är viktigt att jag håller mig uppdaterad. Föreläsningar för mig är ett stort intresse. Har gått på så många att det skulle ta en evighet att skriva ner alla. Men Bl a Hund 360 grader för David Selin, alla 3 kurserna.

Jag är nog egentligen bäst på hundträning som ligger mer på den avancerade nivån, men jag älskar valpträningen mest, eftersom man börjar på noll och ser framsteg efter framsteg. Min uppfödning bidrar nog lite till detta valpträningsintresset eftersom jag klart och tydligt ser att små valpar inte har några gränser för vad de kan lära sig. Det handlar inte så mycket om sitt och ligg, men framför allt vad de kan lära sig från sina flockmedlemmar. Hur de lär sig vad de tjänar på och inte tjänar på, framför allt de tydliga tecken på att vad de lär sig här hänger kvar när de blir äldre. Detta får mig inspirerad och jag vill veta mer! Ja vad jag vill veta om hundar, det finns nog inget stopp!

Jag är medlem i Sveriges Hundföretagare -hundinstruktörers och hundpsykologers branschorganisation. En garanti på att du anlitar en behörig, diplomerad hundinstruktör."

(Fd IMMI).

 

 


Jag tycker om att blogga.

Här bloggar jag så gott som varje dag. Du kan läsa om min uppfödning av Schapendoes, vad vi gör tillsammans, vad jag och familjen hittar på om dagarna samt massor om hundträning.