Mitt namn är Cicci. Bor i Staffanstorp med min 15 åriga dotter o ett manligt sällskap. Ägare till  Chianti, en schapendoes, på 7 år. Jag drömde alltid om att ha hund som barn. I vuxen ålder så fanns det allergier i mina relationer som gjorde att det inte gick att skaffa hund Men sen beslöt vi oss för att börja leta efter en hund som var lite åt det så kallade "allergi vänliga" hållet. I sommar är det 9 år sedan vi skaffa vår lilla Smilla, som nu flyttat till en ny familj.

 

När augusti kom så började jag gå valp kurs på Bonizas Hundskola. Efter denna så fortsatte jag och den lilla envisa fluffiga smilla 7 kurser till på Bonizas. Allt från, vardagslydnad, ink allnings kurs, miljö kurs till nosaktivering mm. Märkte direkt att jag hade ett enormt stort hundintresse.

 

Mina utbildningar:

  • Instruktörsutbildning, 1-årig, via Monica Ottosson/Bonizas Hundskola enligt IMMI:s normer. 2010-2011.
  • Klickerinstruktörsutbildning via Monica Ottosson/Bonizas Hundskola. 2011
  • Problemhundsutbildning via Bonizas Hundskola 2012.
  • Tävlingslydnad via Brukshundsklubben
  • Påbörjat Instruktörsutbildning via SBK.
  • "Klicka varandra" SBK 2016
  • En hel del tränings dagar med Heidi Billkvam
  • Rallylydnads instruktör Nybörjare-mästarklass 2019

 

Mitt intresse av hundar och dess utveckling växte sig allt starkare så jag började hjälpa till på hundskolan, blev att jag började min klicker instruktörs utbildning via Monica. Därefter blev det att jag själv började hålla valp kurser. Ville fortsätta med min utveckling så det blev även att jag fortsatte med fortsättnings kurser och lite trix och mix. Jag Har även hjälpt till vid problemhunds kurser. Vilket ligger mig varmt om hjärtat att hitta lösningar för hundar och dess ägare. Under Smillas första år märkte vi att hon hade behov av en kompis som kunde stötta henne i sin socialisering. Vi hade då blivit sugna på en hund till. Rasen schapendoes hade vi fastnat för som Monica och Daniel på Hundskolan föder upp. Satte upp oss på kö sen va det dags. Satt en hel natt och väntade på spänning om det blev någon liten valp till oss. Men det blev för få. Så i väntan på en valp fick vi låna hem deras Chia. Skulle låna henne i någon vecka. Men det blev ca 2 1/2 år. Det gick något år Sen äntligen va det dags för en valp. En brun arbetsvillig tik, Chianti. Nu hade vi tre hundar. Hur mysigt som helst. Jag och chianti har tränat mycket. Gick kurser parallellt med henne som Jag höll mina egna kurser. Intresset för tävlings lydnad var jättestort så jag började en kurs via brukshunds klubben. Kom snabbt in i en tränings grupp där. Har startat ett par gånger i lydnads klass 1 med någon klass vinst. Har lyckats få lp 1 och ska nu starta i klass 2. Jag har där efter hållit i tävlingslydnads kurs på klass 1 nivå på Bonizas. Detta tycker jag är roligt. Under 2019 utbilda jag mig till Rallylydnads instruktör nybörjare-mästarklass, har själv varit ute i höst och tävlat. Det som gör att jag vill vara instruktör på Bonizas är Att se utvecklingen från valpen till hund men även utvecklingen hos föraren, Se samspelet mellan hund och förare. Jag är en lättsam person, som gärna bjuder på mig själv och ett och annat gott skratt. Jag Vill få ägaren att se vad hunden kan. Ibland händer det att ägaren säger " men hunden bjuder inte på något "Spontant beteende". Under tiden ägaren sagt dessa ord har jag sett små beteende. Som att Titta i golvet, titta åt sidan, satt sig, lyfter tassen mm. Det behöver inte alltid va det stora de gör. Jag ser även till varje ekipages förutsättningar. Fått höra av deltagare genom Åren att jag ger positiv energi, de ser fram emot var träning. Jag är en person som Har lätt för att peppa folk. Är alltid glad Mitt största intresse är nog tävlingslydnad och rallylydnad. Just att hjälpa de som vill utvecklas och de som vill satsa på att starta i tävling. Ge stöd där det behövs.