Rulla ner på sidan för att hitta vårt aktuella kursutbud! 


Bonizas Hundskola startade i augusti 2004 och är verksam på 4 orter i Skåne.   Vi är medlem i Sveriges Hundföretagare vilket innebär att vi bedriver vår verksamhet enligt deras policy. All träning sker med hjälp av belöningsmetoden.

Var finns vi?

 • Eslöv - Ljushem 3, Eslöv (sommaren) 
 • Örtofta - Nöbbelöv Nordangård (Stall Nordangård), Eslöv (vinter)
 • Lund - Borgarparkens Bygglek, Norra Fäladstorget, Lund
 • Malmö- Arken zoo Svågertorp (bakom) Nornegatan 5, 215 86 Malmö

Sveriges Hundföretagare

UPPSTART

Vi startar oftast upp nya kurser ca 6 gånger/år.

 • Januari
 • Mars
 • Maj/juni
 • Augusti
 • Oktober
 • December 

Vi har välutbildade instruktörer som jobbar efter samma vision - Ett respektfullt bemötande och omtänksamt handhållande av både dig och din hund. Vi ger dig kunskapen om hur du kan lära och träna din hund. Alla hundraser/blandraser från 8 veckors ålder samt alla hundägare är varmt välkomna.

Har du frågor?

Ibland hittar man inte svar på alla sina frågor via hemsidan. Kanske är din fråga redan ställd och besvarad?


Aktiva kurser för denna kursomgången är rödfärgade.

Kurs Beskrivning
Tryck på den kurs du är intresserad av för att komma till kursutbudet för Malmö, Lund och Eslöv
 Valpkurs

 Kursen för alla valpar i åldern 8 veckor till 6 månader. Vi tränar in den sociala förmågan, språkompetens samt grunderna i vardagslydnad. 

Nu finns även en valpkurs via Digital

Fortsättningskurs 1 Påbyggnadskurs efter valpkursen. Vi fortsätter lära in vardagslydnaden med hjälp av lite större krav samt fler störningar. Passar också hundar över 6 månader som inte tidigare gått valpkurs.
Vardagsaktivering 1  En kurs för dig som vill ha tips på vad du kan göra för att aktivera din hund i vardagen. Här lär vi hundarna en massa spännande saker som är lätta att använda för att göra dagarna lite roligare för såväl hundarna som oss. Allt från kul partytrick att visa för släkt och vänner till enkla saker att förgylla promenaderna med. Inga förkunskaper krävs, passar hundar från ca 6 mån.Påbyggnadskurs efter fortsättning 1. Vi ökar kraven ytterligare samt tränar in mer specifika moment. Kan användas som grund inför t ex Tävlingslydnad.
Fortsättning 2 Påbyggnadskurs efter fortsättning 1. Vi ökar kraven ytterligare samt tränar in mer specifika moment. Kan användas som grund inför t ex Tävlingslydnad.
Agility Hoppa hinder, kryp i tunnlar, bus och lek. Ja, de flesta vet vad hundsporten Agility innebär. Vi håller nybörjare och fortsättningskurser. Passar alla hundar från 6 månader och uppåt.
Trix & Mix  Kursen där vi tränar det vi känner för vid varje kurstillfälle. Vi tränar bl a rallylydand, nosjobb, kantarellsök och mycket annat skoj och nyttigt för hunden.
Tävlingslydnad För dig som önskar tävla i lydnad med din hund. Vi börjar med grunderna i momenten för startklass till klass 1. Passar alla hundar som genomgått Fortsättning 2 eller har liknande kunskaper.
Miljö/avslappning Detta är en kurs där ni träffas på olika platser. Tränar i olika miljöer mm.
Rallylydnad Vi tränar in momenten som ingår i Rallylydnad från nybörjare till avancerad klass. Passar alla hundar från 12 veckor och uppåt.
Nosjobb Låt din hund använda sin näsa på bästa sätt. Vi börjar med att lära in doften Eucalyptus och ökar sedan på med resterande doftämnen. Passar alla hundar från 12 veckor och uppåt.
Kantarellsök Vi lär hunden känna igen doften av "skogens guld", dvs söka kantareller. Passar alla hundar från 12 veckor och uppåt.
Mantrailing Lär hunden leta upp försvunna människor i stadsmiljö. Passar alla hundar från 12 veckor och uppåt.
Barn med hund Barnet tränar med familjens egen hund . Det brukar bli en hel del agility men även cirkuskonster och annat kul läggs in på kursen. Passar alla barn i åldern 6-15 år. (dock ingen åldersgräns)
Barnkalas med hund Vill ditt barn ha hundar med på sitt barnkalas? Du fixar kalaset, vi tar med hundar och står för hundaktiviteten.
Utställning/Handling Då och då håller vi kurser i hur man visar upp sin hund på utställning. Passar alla hundar från 12 veckor och uppåt.
Privatlektion Behöver du hjälp med att reda ut något problem med din hund? Vill du ha tips hur du kan träna din hund i olika moment? Vi finns för dig!
Öppen träning

Har du svårt för att binda upp dig på en speciell kurstid varje vecka? Här köper du klippkort och går de gånger du kan. Vi tränar mer avancerad träning där mycket tävlingslydnadsmoment ingår.

 

Ljudande hundar

 

 Det finns en del hundar som låter ganska mycket om de ska tränas i grupp. Det kan vara mycket pip och gnäll eller mycket skall. Detta gör att ägaren ofta känner sig obekväm i grupp. Här tränar vi i liten grupp och acceptansen för ljud är hög.

Grundfärdigheter

Kurs som passar som förberedande inför rallylydnad eller tävlingslydnad. Men även om du bara vill aktivera din hund.


Gillar du hundar och vill träna hund men har ingen egen hund?

På ridskolan lånar man en häst för träning och aktivering. På vår hundskola kan man göra detsamma. Alla instruktörer har egna, träningsvana hundar som vi gärna lånar ut till träningssugna ungdomar, damer och herrar. Kryssa i vid anmälan om du har egen hund att träna med eller om du önskar låna.

Nästa kursstart: Vecka

Vill du lägga en intresseanmälan till denna kommande kursstart, skicka ett mail med fullständiga kontaktuppgifter. 

bonizas2004@gmail.com OBS!! kommande kurs start. I annat fall ansök den kurs som önskas om det är inför en kurs start

 • ditt namn
 • mailadress
 • mobilnummer
 • hundras
 • namn
 • födelsemånad/år
 • Vilken kurs som du är intresserad av samt kursort