Valpkurs Eslöv

Vilken kväll! Känslan av att flyga på moln! Känslan av att få jobba med sin hobby! Ja det var känslan igår kväll när jag startade igång en ny valpkurs i Eslöv. Varför?

Det blev bara tid för 1 enda bild då jag hade fullt upp att göra med 8 härliga små valpar som kom tillsammans med husse/matte och resten av familjen. På våra kurser är alla familjemedlemmar välkomna att delta i träningen då hunden oftast är en familjehund. För hundens skull är det bäst om alla i familjen tränar den på samma sätt och då är det viktigt att de får höra samma instruktioner.

 

Vi började med en kort liten koppelpromenad där jag visade hur man lär valpen att inte dra i kopplet. Koppeldragande är det som vi oftast blir kontaktade för och det man ber om hjälp med. Koppeldragande är inte medfött utan det är vi som håller i andra änden av kopplet som lär valpen detta beteende. Jag visade hur man gör och deltagarna tränade så svetten rann.

LS Chaplin på vår träningplan för lite lek med lillhusse. Hör inte till valpkursen!
LS Chaplin på vår träningplan för lite lek med lillhusse. Hör inte till valpkursen!

Därefter gick vi ner till vår träningplan, en stor gräsmatta omgiven av skog. Filtarna plockades fram för lite avslappning under tiden som jag instruerade nästa övning, "Braa in hunden". Tillbaka till filten och vänta på nästa instruktion, träna en kort stund, tillbaka till filten osv. Så höll vi på i ca 1 timme. Därefter blev det lite teori och kurskvällen avslutades med den obligatoriska valpleken på inhägnat område (inte på samma plats som träningen sker). Här fick alla valpar leka tillsammans och som vanligt hittade man fort sin egen lite speciella kompis.

Det finns någon plats kvar på denna valpkurs om du skulle vara intresserad!

 

Ikväll är det åter kursdags. I kväll står det Fortsättningskurs 1 på mitt schema, vilket innebär att vi utökar valpkursens övningar så de blir lite mer avancerade, dock inte mer avancerade än vad varje individ klarar av. Nu är det också slut med för valparna den så roliga valpleken. Nu är socialiseringsperioden över och nu är det husse/matte som är bästa lekkompisen.

 

Många av deltagarna har gått valpkurs hos mig så det blir ett kärt återseende. Ser fram emot kvällens aktivitet.

 

Det finns platser kvar på denna fortsättning 1 men även på valpkursen som också är samtidigt ikväll, klockan 17.30, Tygelsjö Gård, Tygelsjö.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0